Friday 29 May 2009

Bezoek, wat leuk!

De afgelopen week waren er opeens 2 keer mensen op bezoek voor mij uit nederland! Erg leuk natuurlijk. Tot nu toehadden enkel mijn moeder(2 keer) en mijn pa de moeite genomen eens langs te komen, maar nu was het een week lang raak.

Op vrijdagavond kwam mijn oudhuisgenoot Foppes langs, samen met zijn vriendin. Ze waren samen op vakantie geweest in Ierland, en kwam als afsluiter nog 2 dagen bij ons logeren. Erg leuk! We hebben samen glasgow (en dan vooral west-end) bekeken, en vooral de botanische tuinen, de universiteit, de parken en de burrel collection. Ook nog gezellig wat gewandeld, heerlijk uit gegeten en wat biertjes genuttigd in kroegen, dus je kunt vervelendere weekendjes hebben J Op zondagochtend vertrokken ze weer richting nederland, maar niet getreurd.

Op maandag kwam namelijk een vriend van me uit Huissen, een midweek naar glasgow. Ons logeer bed werd dus flink gebruikt, ik heb mooi een week vrij genomen (gelukkig deed de baas niet moeilijk) en met een huurauto flink wat dingen bekeken. Ook niet teveel natuurlijk, want vroeg opstaan is niet iets waar Joost van houd, en daarnaast was het vakantie en was het dus wel van belang dat het leuk is voor iedereen, en er ook tijd was om rustig aan te doen. Ondanks dat flink wat gezien, van mooie natuur, tot eettentjes in glasgow, het agricola bord (leuk gezelschapsspel, aanrader!), en vooral heerlijk geouwehoerd over van alles en nog wat. Ondanks dat ik joost niet meer dagelijks zie, kunnen we het zonder problemen een week lang hebben over alles van serieuze dingen tot de grootste onzin, zonder dat het mij verveelt. Al met al dus een hele lekkere week. Momenteel zit ik in het vliegtuig naar Weeze, omdat ik vanaf morgenvroeg lekker een potje ga voetballen met veld 5 ® allstars dreamteam: mijn oude voetbalteam van een jaar of 8 geleden op de uni. Het weekend zal dus ook vast leuk gaan worden.

Lijkt het jou nou ook leuk om een keer langs te komen, dan kan dit door je melden bij mijzelf wat kan via vele media.

2 weken geleden ben ik ook nog in nederland geweest, toen ook nog een flink programma afgewerkt. Mijn tante in zuidlimburg bezocht, daar nog geprobeerd lekker stukje te wielrennen, maar helaas lekker band na 10km en geen plakspullen of reserve band bij me, mijn tante in middenlimburg bezocht, mijn oom die het hartaanval heeft gehad in het ziekenhuis opgezocht waarmee het helaas nog steeds niet supergoed gaat, en daarna een dagje kitesurfen in oostvoorne, om zondag voor het vertrek terug nog ff een paar biertjes te drinken in de voetbalkantine.

Groeten en wie weet tot in glasgow!

Hans

Werk, pokeren als baan en mindset


Onlangs ben ik begonnen met het opstellen van mijn CV, want na enkele maanden schotland komt het eind van mijn verblijf in schotland in zicht. Het plan is om in september ons weer in Nederland te gaan vestigen, en weer een “normaal” leven te gaan leiden.

Daarvoor zal echter wel iemand me in dienst moeten gaan nemen, en daar moet nog wel wat voor gebeuren. Ben bijna klaar met mijn CV, en daarna kan ik eens me wat concreter gaan orienteren op de arbeidsmarkt. De CV zal de komende week afgerond zijn, en de eerste sollicitaties moeten dan snel gaan volgen. De reacties op mijn 9 maanden pokeren als baan, zal ik even af moeten wachten, maar gezien het feit dat ik er erg veel van geleerd heb zou het niet persee een nadeel moeten zijn. Wel ga ik het niet letterlijk als poker op mijn CV zetten, omdat velen mij adviseren dit niet te doen. De kans zou best eens groot kunnen zijn dat een P&O-er poker meteen associeert met gokken, onbetrouwbaar, niet met geld om kunnen gaan etc, en voordat ik uit kan leggen wat ik er van geleerd heb, en welke vaardigheden ik hiervoor heb moeten ontwikkelen, ligt je brief al in de prullenbak en wordt je dus niet eens uitgenodigd.
Dat lijkt me een slecht scenario, zeker omdat ik het zelf meer zie als 9 maanden waarin ik veel heb geleerd. Belangrijkste is zelfreflectie, dus kritisch zijn naar jezelf, doelen stellen, en plannen maken om deze te verwezenlijken. Het afgelopen half jaar heeft namelijk geen baas me geholpen, en alles wat ik heb gedaan heb ik zelf weten te bereiken. Natuurlijk ben ik hiermee beloond met een hele leuke financiele injectie (mooi als we huis zouden kopen, kunnen we vast wat aanbetalen!) maar het heeft natuulijk ook veel pijn en moeite gekost.

Daarnaast zijn dingen als mensen inschatten, snel beslissingen maken, situaties op waarde schatten, bankroll management, analytische vaardigheden allemaal dingen die ik veel heb gebruikt in mijn huidige werk,vaardigheden die in toekomstig werk zeker van nut kunnen zijn!

Mijn mindset is ook zeer verbetert. Vooral het goed beseffen wat mijn huidige werk nu eigenlijk inhield is pas sinds mijn EPT deelname echt 100% doorgedrongen. Hiervoor wist ik natuurlijk ook wel wat ik aan het doen was, maar na een downswing van 4 weken bleek ik hierdoor erg beinvloed te worden. Ik ging er slechter door spelen en werd ook naast mijn werk een stuk minder gezellig(eufimisme). Tegenwoordig ben ik erg goed in staat een glimlach op mijn gezicht te toveren na een zieke 2 outer op de river. Natuurlijk is het superzuur als je dit op dat moment geld kost, maar ik besef maar al te goed dat het leuke geldbedrag dat ik mij de afgelopen maanden eigen heb gemaakt afkomstig is van diezelfde mensen die tegen mij op dat moment toevallig wel een keer geluk hebben en hun wonderkaart hitten. Zelfs mensen die dan nog in de chat toevoegingen als donk, ty for the money etc typen worden getrakteert op een glimlach, want zij betalen mijn inkomen! Variantie hoort er bij, en helpt de variantie je natuurlijk soms wel en soms niet het is gewoon iets wat erbij hoort.
Dit besef is natuurlijk heel belangrijk, want doordat ik mijn winst vooral maak in toernooipoker, is het zeer van belang dit te blijven beseffen. De variantie is hier erg groot, en de ervaring leert me dat 4 weken dik verliezen (waarvan 1 a 2 weken dus ook stuk slechter gespeeld) zeker mogelijk is. De truc is echter om je er niet door te laten beinvloeden. Momenteel gaat dit goed, maar ik heb ook geen flinke downswing meer gehad, sinds ik denk dat onder de knie te hebben (of zou het zijn doordat ik dit onder de knie heb?), dus zeker is het niet dat ik na een aantal weken alleen maar pech nog altijd lachend de beats incasseer…. Of ik echter voordeel of nadeel heb van de variantie is maar de vraag, want misschien win ik wel meer dan ik statistisch zou “verdienen”. Ik durf wel te beweren dat ik iig flink winstgevend speel, maar hoeveel is zeer lastig te schatten. Op everest run ik hot, met 2 keer winst binnen 2 maanden in hun grootste toernooi, maar daar staat tegenover dat vele deelnames aan FT en PS grote toernooien mij enkel maar geld kosten. Hoe het ook is, ik mag niet klagen van mijn moeder, en daarin heeft ze gewoon gelijk. Ik heb nu al een aantal maanden van mijn hobby mijn werk mogen maken, en daarmee nog heel leuk verdiend ook nog.


Groeten,

Hans

Monday 4 May 2009

Wederom de 100k grt gewonnen!

Net weer een dagje terug uit monaco, speelde ik gisteren weer de grote zondagtoernooien. En met succes: de 100k gegarandeerd op Everest werd voor de 2e keer in 2 maanden door mij gewonnen voor een eerste prijs van 25k$. Hop hop hop en bam. Natuurlijk liever niet die harten in monaco gehad, maar dit maakt veel goed!