Monday 23 February 2009

Topmaand

Na vorige week al een superprijs te hebben gepakt, heb ik vandaag ook nog mijn op een na grootste prijs ooit weten te winnen. Helaas geen cash, maar het recht om het grootste (duurste) toernooi in europa te gaanspelen: De ept finale in monaco!

Echt ongelofelijk!

Sunday 15 February 2009

Grootste winst ooit, 26k$!!!!!

Zit het soms maanden tegen, en dan zit het opeens in 1 toernooi allemaal mee. Tot itm gewoon goed gespeeld, en toen begon ik behoorlijk shortstacked aan de laatste 40 man.

Eerst won ik A7>ak met een straat rond de 7`s
toen 67s vs aq
toen t9s vs ak.

Vervolgens de FT aangestamp en 1ste geworden voor 26k$!!!!! Meer dan in de 4 maanden pokeren hiervoor intotaal. Alle boeken lezen, uren spelen, oefenen, erover denken, betalen zich dan opeens wel heel fijn uit! En het mooie is nog, in schotland geen kansspelbelasting!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJ!!!!
Het voelt goed!
Hans




!

Saturday 14 February 2009

Lang weekendje nederland en poker

Vorige week woensdag vlogen Nienke en ik weer eens gezellig naar Nederland. Nienke`s broer zou vrijdag in ondertrouw gaan, dus daar zouden we op vrijdagavond gezellig een biertje gaan drinken. Daarnaast had ik de rest van het weekend ook vol geboekt met bierdrinken, dus het was weer zwaar.

Op woensdag werden we door mijn mams opgepikt op het vliegveld, en hebben we verder bijzonder weinig gedaan. Op donderdag mocht ik 3banden, voor de betuwe cup, maar helaas bakte ik er weinig van. De eerste partij won ik nog, maar helaas moest ik nog altijd 16 caramboles maken, wat in mij huidige vorm(train gewoon nooit) gewoon veel te veel is. Dus tegen mensen die 12 moeten, en een beetje op hun verdediging letten redt ik het gewoon niet. Zeker niet als het van die mensen zijn die makkelijk net als ik 0.5 kunnen spelen, maar dit gewoon weigeren te doen om hun winstkansen te vergroten. Iig speelde ik te slecht om door te mogen dus na 2 uurtjes lag ik er al weer uit. Gelukkig wel een gezellig middag, en hulde aan mijn broertje die bleef kijken ondanks dat mijn spel pijn aan zijn ogen moet hebben gedaan. Wel nog een doorstootrenverse weten te maken, dus dat maakte nog iets goed.

Daarna bij mijn ouders gegeten en toen met de auto naar mijn schoonouders. Daar een dagje gebleven, toen vrijdagavond bij Bauke wat gedronken, later op de vrijdagavond bij Roland langs en nog meer bier gedronken in nijmegen. Het opmerkelijkste was nog wel van deze avond, dat NoPain al in de score van fotoplay stond zelfs voordat wij een potje haddden gespeeld. Op zaterdag gezellig bij bjorn biertje gedronken en potje gepokerd, en zondag naar VItesse-Ajax. Was echt genieten, en de rangers zijn er niks bij. Vitesse speelde zo goed als ik ze zelden heb zien spelen (alhoewel de tijden van Dejan en Dejan natuurlijk niet te evenaren zijn) en Ajax werd op alle fronten overklast. 4-1 was nog slecht, gezien de hoeveelheid kansen en het niveau van de tegenstander, maar toch was het natuurlijk een hele fijne voetbal middag.

Op maandag weer naar glasgow.

Poker gaat heel wisselvallig. Deze maand al wel flink in de plus overal, maar de ene meesterlijke dag wisselt zich af met weer een flinke verlies dag, en er lijkt geen pijl op te trekken. Soms zit ik blijkbaar gewoon in de zone, en de andere keer weer niet. Wat ook opmerkelijk is, is dat als ik geod speel ik ook altijd boven EV run, en als ik slecht speel ik bijna altijd onder ev run. Of zou het zo zijn dat als ik wat geluk heb, ik hierdoor iig niet slechter ga spelen, maar me door pech wel laat beinvloeden en er slechter door ga spelen? Ik ben bang van wel, maar herken deze situatie gelukkig steeds beter, en zolang ik overal een mooi bedrag win per maand kan het allemaal ook niet zo erg zijn. Overdag is er nu op een van de zenders die we hebben altijd om 11:00 een Inspector morse film dus ik hoef me niet te vervelen. Ook national HU poker kampioenschappen op rtlgemist bekijk ik vaak. Vooral Negranu blijft toch echt een meesterlijke speler....

Verder volg ik aandachtig wie is de mol, maar afgelopen week ging mijn mol (sebastiaan) eruit. Dus nu heb ik helemaal geen idee meer wie het dan wel zou kunnen zijn. Ondanks dat ik geen aanwijzingen uit spel heb dat hij geld verneukt, verdenk ik nu dennis, maaar het kan eigenlijk zomaar iedereen zijn.... Wel een aanrader om te kijken, als je het programma niet kent en je verveelt.

Groeten,
hans

Thursday 5 February 2009

Ma op bezoek en ik op bezoek bij Rangers

Vorige week was mijn moeder 2 dagen bij ons te gast. Op maandag hadden we nog het huis was opgekuisd, zodat ma zich niet geroepen zou voelen om aan de schoonmaak te slaan. OP MAAndagavond kwam ze aan in PREStwick en ben ik haar op gaan halen op het vliegveld met de trein.
Ma kwam met aan emt een koffer vol levensmiddelen die in nederland wel te krijgen zijn, maar in schotland niet. Goede voorbeelden hiervan zijn drop, super fritessaus, lekkere nederlandse kaas, vruchten hagelslag en ketjap. Erg gunstig dus, want met een koffer vol kunnen we weer een hele tijd vooruit. OP maandagavond niks bijzonders meer gedaan, gewoon gezellig wat gedronken en geklets en op tijd naar bed.
De volgende dag zijn mams en ik door onze wijk gewandeld. Eerst even bekeken waar Nienke werkt. Ook haar opstelling bekeken, die ik ook nog nooit gezien had. Vervolgens naar de prachtige oude universiteits gebouwen gegaan. Hier is een prachtige grote hal, waarvan het onduidelijk was of je er in mocht. We zijn er gewoon in gelopen, en er bleken net 2 mannen bezig met onderhoud. Deze wisten ons een leuke ankedote te vertellen over het onderhoud, namelijk hoe je lampen verwisseld als die 30meter hoog hangen: gewoon de ophanging via de vliering bereiek en deze laten zakken. Hierna ook nog de kapël bezocht, die er ook mocht zijn, maar het toch niet haald bij de grote hal.

Vervolgens widle ma weer een flink stuk wandelen (zo fanatiek, kon haar bijna niet bijhouden) en zijn we naar het museum geweest (kelvingrove). Het was super groot en erg chaotisch, maar er was superveel te zien. Het gebakken visje in het restaurant mocht er ook wezen.
In de avond naar een lokaal restaurantje geweest, waar het eten ook erg geod binnen was te houden.
De dag erop had Nienke ook vrij genomen, en hadden we een autotje gehuurd. Erg lekker rodn gereden ten zuiden van glasgow, en behalve dagt ik te dicht rand stoepranden zou rijden en te dicht langs geparkeerde autoos een leuke dag gehad. Begeonnen met Deean Casle in kilmarnock, en vervolgens een route gereden uit een geleend boekje. Toen nog lekke uitgewaaid op het strand bij Air, waar vele leuke honden heerlijk over het strand draafden. Helaas heb ik nog geen hond, maar hopelijk komt dit snel.  Later als ik groot ben schijn ik er een te mogen ;)
S’avonds ging ma alweer terug richting nederland, maar was dus erg geslaagd.
Zaterdag heb ik nog de Glasgow rangers bezoccht, samen met barry, een vriend van dirk. Hij is de voorzitter van de Rangers supporters club in zijn dorp, en ze gaan naar iedere thuiswedstrijd met een klein busje naar het stadion. We hadden afgesproken in een bar naast het stadion, waar het erg gezellig was. Ik was daar met de metro heen gegaan, en een uur voor de wedstrijd was het al een drukte van belang. Na een pintje te hebben gedronken zou de wedstrijd beginnen en begaven we ons dus richting stadion. Een seizoenskaarthouder was er niet bij, dus ik kon o pzijn plek zitten. Ik zat naast een gezellige vent, die al 30 jaar geen potje miste. In de tweede helft stond ik naast barry, want zijn buurman bleek er die dag ook niet. Rangers scoorden in de 2e helft 2 keer en wonnen daardoor met 2-0 van dundee. Een 17 jarige debutantspeelde wel goed, en maakte ook de aktie waar de eerste goal uit kwam: hij werd gevloerd in de 16 en kreeg een pingel. Die nam meneer zelf, en benutte hem. Deze speler lijkt nog wel geschikt voor vitesse, net als pedro mendes. Voor de rest was het bedenkelijk niveau, maar volgens barry speelde ze dann ook een van hun slechtere wedstrijden. Terug was de metro geen slim idee, dus hebben de mannen mij met de bus afgezet op de noordoever, en ben ik vanaf daar naar huis gelopen. Erg leuk, en ik mag vaker mee.
Dan nog het nieuws dan mijn hattrickteam 1ste van nederland staat. De kans dat dit lang duurt is niet zo groot, omdat ik thusi mocht tegen een van de zwakkere teams, sta ik nu op doelsaldo 1ste. Maar volgende week lastige uitwedstrijd, dus dat wordt lastig genoeg. Wel mooi om na 5 jaar spelen er einddelijk te zijn: in de eredivisie. Er kunnen maar 8 teams in dee ere zitten, en er doen in neddeland meer dan 40.000 mensen mee aan het spel. Gunstig dus.
Het pokeren gaat zijn gangetje, weinig spektakel en gestage winst.
Groeten.
Hans

Eindelijk weer lekkere ship

Beste tooren, Je bent op de 2de plaats in het toernooi geëindigd.Een prijs van $3.208,50 is gecrediteerd naar je account. Je hebt 30.532 klassementspunten verdiend in dit toernooi.Ga voor meer informatie over ons toernooiklassement (TLB) naar onze websitehttp://www.pokerstars.nl/poker/tournaments/leader-board/ Gefeliciteerd! Bedankt voor je deelname.

Het zat eenkeer flink mee, ipv tegen. At>aj, 86>aq en nog wat flipjes :)