Wednesday 28 October 2009

London

Na 4 dagen valencia, was ik de afgelopen dagen in London. Zoals jullie al wel begrijpen, mag ik niet klagen over waar ik allemaal kom het afgelopen jaar. Dat is toch wel het mooie van pokeren op internet en het spelen van Live toernooien: je kunt als eigen baas op ieder moment dagen vrij nemen, en zo meegaan als Nienke ergens voor haar werk heen moet.
De vorige keer betrof het de USA, San Franscisco om precies te zijn, nu was het london. Voor mijn eigen werk het afgelopen jaar al in Monaco, Marbella, Las Palmas en Valencia geweest, dus ook dat is een leuk lijstje.

Afgelopen zondag eerst gevoetbald (kan er toch een stuk minder van als toen ik regelmatig oefende) en vervolgens savonds naar London, aangezien Nienke ging werken daar, ben ik mooi 2 dagen in mijn eentje door London op pad gegaan. Wat een topstad zeg! Als je de stad met bijv San Fransciso vergelijkt is London net zoiets als Huissen, terwijl San Fransciso dan 2 boerderijen bij elkaar is: gewoon totaal "off the scale" dus. Maarja, wat wil je ook met London dat al zo`n 2000 jaar bestaat en vele honderden jaren een wereldstad is, terwijl de VS pas een paar jaar bestaat. Voor mensen die denken ooit nog naar de VS op vakantie te moeten: het moet zeker niet, europa is vele malen leuker!

In 2 dagen heel veel gewandeld, denk op de eerste dag wel bijna evenveel als mensen op de nijmeegse vierdaagse. Een hoop bekende dingen bekeken, in volgorde van erlangsgaan: Picadilly circus, trafalgar square, St. James Park, wisselen van de paarden wacht bij horse cavalry, dan wisselen van de wacht bij Buckingham palace, vervolgens Hyde Park, Kensington Palace, Royal Albert Hall, Natural History Museum, Chelsea (de wijk), en terug langs de Thames naar Westmister Abbey en de parlements gebouwen met de bigben. Toen savonds lekker gegeten met Nienke bij een lokale indier, en vervolgens naar een Rock-musical van queen.
Op dag 2 toch maar een dagkaart van de metro gekocht, en toen nog in de Westmister Abbey geweest (dag ervoor al dicht), vervolgens langs Tower gelopen, over Towerbridge, langs de Belfast (oude WO II oorlogsboot), the monument, St. Paul Cathedral, in London museum geweest, toen nog british museum en toen in een pub nog een tweetal pints weggewerkt alvorens Nienke was uitgewerkt.

Na 2 heerlijke maar drukke dagen met de trein weer terug naar Glasgow. Echt een meesterlijke stad, die ik aan iedereen kan aanbevelen.

Groeten,
Hans

Saturday 24 October 2009

Tijd voor meeval

Al 3 maanden speel ik ongeveer quite. Steeds als ik goed speel run ik weer als een krant, afgewisseld met sessies waar ik gewoon als ee krant speel. Een keer moet het weer eens samen gaan komen, want het vertrouwens is weer ouderwets laag.

Vandaag bijv weer een keer goed gespeeld met cash, maar dan je all in ev dikke winst, maar natuurlijk wel weer flink in de min. En ondanks dat ik weet dat ik dan dus goede beslissingen heb gemaakt, is het dan dus wel weer zo dat je gewoon weer lekke rwat geld inlevert.

Wel ben ik mijn spel weer van onder tot boven aan hetdoorspitten, en heb wel weer wat matige dingen ontdekt, zoals bijv teveel callen met speculatieve handen tegen weinig aggressieve post flop spelers. Of te aggressief de stealposities spelen, beide voorbeelden uit cash.
En in tourneys wacht ik te weinig mijn spots af en maak te veel plays. Steeds als ik 30% van mijn stack op tafel zie liggen in de blinds denk ik mensen wel ff van hun hand af te pushen, maar zo werkt het obv niet.
Achja, blijven oefenen dus, en misschien een keer een lekkere 2BI boven ev sessie :)

Zondag lekker 2 dagen naar london, waar nienke een cursus heeft, en ik lekker in mijn eentje de stad ga bekijken. Het weer zal waarschijnlijk niet zo lekker zijn als valencia, maar in london is wel nog meer te zien, dus dat wordt nog krap in 2 dagen :)

Groeten,
Hans

Friday 16 October 2009

Valencia: Uit SPT op einde dag 1

Hoi lezers,

sinds donderdag zijn mijn moeder en ik in Valencia. Smorgens was mijn broer zo schappelijk ons op het vliegveld in weeze af te zetten, en 2.5 uurtjes later waren we in het warme spanje. Op het vliegveld hier stond onze huurauto klaar, en na wat onwennig door het verkeer in zo`n stad heen te zijn gekomen bleek het hotel ook wel aardig. Enige nadeel is de rookgeur, die zelf op de kamer hangt en dat het zwembad op de 10e verdieping met leuk uitzicht als dicht is vanwege het seizoen...

Vanmorgen hebben we een stadswandeling door het centrum gemaakt, en het is een prachtige stad. Vele oude gebouwen, en eigenlijk zijn in iedere straat wel enkele gebouwen de moeite waard. vlak bij ons hotel heb je dan nog wat moderne dingen, emt een museum voor techniek(nog niet bezocht, komt er ook niet van naar verwachting) en een oceanografique, wat een dolfinarium en aquarium is. Hier gaan we waarschijnlijjk morgen een bezoekje aan brengen.

Dan het poker: voor het eerst op een live event niet dag 2 gehaald, maar over mijn spel prima tevreden. Ook was het een keer wel gezellig aan tafel, dus al met al mag ik niet klagen. BEgin stack was 15.000 en in eerste level waren blinds 25/50. Na wat geklooi wist ik mijn stack terug te brengen tot14k, en het leek wel of mijn kaarten steeds open op tafel lagen. Elke goede hand geen actie, en iedere speculatieve hand waren de calls en 3bets niet van de lucht. Dus doordat ik mee inleverde dan won daalde mijn stack van 14, naar 10 naar 8. Toen maar wat aktie ondernomen, en door mijn retetighte image (want op bepaald moment wel 3 orbits gefold, door troep in combinatie met steeds aktie voor me) flink wat punten kunnen oppakken en stack zelfs even boven het beginbedrag gekregen op iets van 16.5k. Toen ik na weer rustig wat inleveren rond de 14k stond, wel aparte call preflop gemaakt. Ik opende uit HiJack 8d6d en de bb 3bet met van 1125 naar 3000. Doordat echter de bb ook callt krijg ik erg mooie odds om nog die paar puntjes erbij te doen en een flopje te gaan spelen. Deze bracht mij weinig goeds, dus voor ik het doorhad stond ik weer onder de 10k. Ondertussen waren de blinds al 400/200 met 50 ante, en als iemand opent uit vroege/midden positie naar 1000 positie vind ik 99. Ik schuif het erin en de jongeman blijkt helaas te instacallen met QQ. geen hulp en volgende keer beter. Wel aardig gespeeld, maar blijven oefenen.

Morgen maar eens flink uitslapen (is nu al na 4en) en daarna lekker de toerist uithangen nog 2 dagen. Dan weer op naar Ollanda.

Groeten!

Tuesday 6 October 2009

Lang stil

Het is lang stil geweest op dit forum, en dit komt omdat er ook weinig gebeurd is op pokergebied. Speel al maand of 2 break even ongeveer.

Momenteel is er in schotland een snookertoernooi, en hier zit ik zo`n 8 uur per dag te kijken. Morgen om 2 uur is de topwedstrijd Higgins-OSullivan, die helaas in de achste final al wordt gespeeld. Dit komt doordat er iedere ronde random wordt geloot. Maargoed, ik ben erbij. Dan over 1.5 week naar Valencia, voor een potje poker. Van de jeugd wilde niemand mee, dus nu gaat ik gezellig met mijn mams! Ook gunstig dus!

Groeten,
Hans