Friday 27 November 2009

Video van begin to ernooitje.

Van de week heb ik een microfoon aangeschaft, zodat ik een keer een videotje kan maken. Ondertussen heb ik dit gedaan, alleen is het helaas 820MB groot geworden voor 24minuutjes. Gisteren geprobeerd naar iemand te versturen via msn, maar doordat ik moest rebooten helaas de transfer afgebroken op 80%.....
Achja, je leert er zelf iig veel van om eens wat langer naar je handen te kijken dan de 30 secondes die je hebt gedurende het toernooi. Ook twijfel ik of ik het wel openbaar wil maken, omdat het toch een hoop weggeeft over mijn denkwijzes en speelstijl.... Zijn er mensen die dit interessant zouden vinden, of niet?

Mvg,
Hans

Makkelijkste winst ooit


Dit is wel erg fijn, wordt je nog beloond ook voor een keer vroeg aan het werk zijn. :)

Saturday 14 November 2009

Full tilt t-shirts

Ben nu de FTSOP runnen op full tilt heel veel satelites aan het spelen. Over algemeen gaan ze prima. Leuke is dat er regelmatig FullTIlt sponsored players meedoen. Al 3 keer heb ik er een uit toernooi gebust, en dan krijg je naast de inleg van het toernooi terug (tot een maximum van 200$) ook nog een fulltilt T-shirt. HIervan had ik er al 1, dus nu zijn er nog 3 onderweg :)

Vandaag was ik te laf om 500$ satelites te gaan spelen naar een 2500$ toernooi. Mijn BR op full titl is gewoonte klein om met een lekker relax gevoel een 500$ toernooi te spelen. Maar vanavond me 2 keer voor main event van FTSOP geplaatst, die ook 500$ inleg heeft, dus morgen ga ik die toch maar eens spelen. Kijken hoe dat wil......

Wednesday 4 November 2009

MTT grind

Eindelijk zit het weer eens mee in MTT`s. Sinds deze week speel ik overdag gewoon wat mtt`s omdat het wel duidelijk is dat ik in cash gewoon te matig gemotiveerd ben om dit te kunnen spelen met succes. Mooie is dat ik meteen deze week heerlijk run.

Gisterenavond 2 leuke mtt winsten, de 22$ HU op stars voor 1.8k$ en de 11$ rebuy op evp voor 808$ en zojuist een fijne 2e plek in fulltilt toernooi voor 1.9k. EIndelijk weer eens een nieuwe BR record, en als je pokert voor je werk meot je dit eigenlijk iedere maand hebben, want zo niet, dan verdien je niks :)

Dan nog even over toernooistructuren: op everest zijn alle toernooien verdiept, en ik dacht altijd dat juist push-fold mijn sterkte was en dat deze aanpassing dus in mijn nadeel zou zijn. Nu blijkt uit de resultaten van deze week echter dat het allemaal wel meevalt. De truc is echter om wat geduldiger te spelen, wat ook logisch is bij een geduldigere structuur. Ik deed dit echter niet altijd, en dat kon ook wel eens de reden zijn waarom mijn resultaten op PS en FT minder waren dan op everest. Nu blij ik duswat deeperstacked ook wel uit de voeten te kunnen. Maar in het begin van toernooien blijf ik altijd wat voorzichtig. In de middelfase ben ik echter stukken beter geworden. Spots uitkiezen, wat stelen, maar niet continu plays maken maar wachten op goede momenten. Als je het maar zelden doet heeft het ook wat meer geloofwaardigheid.
100bb blijft niet mijn hobby, en misschien ben ik ook wel te bang om vroeg uit toernooi te gaan. Eigenlijk nergens voor nodig want ik speel goed bankroll management dus ik kan ieder toernooi dat ik speel zonder problemen niet winnen.

Dan het echte leven: poker begint zo af en toebehoorlijk de keel uit te hangen, het is behoorlijk geestdodend en weinig afwisselend. Zeker als de resultaten een tijdje uitblijven ben ik weinig gemotiveerd om veel uren te maken. Tuurlijk is het mooi, dat je er bakken met geld mee verdient, maar zowel voor jezelf is het niet echt sociaal in de zin dat je weinig menselijk contact hebt (op wat live toernooien na zit je gewoon achter je pctje te klikken) en ook mijn sociale omgeving (vooral mijn lieve ma) is geen fan van mijn huidige broodwinning.
En daarnaast was het natuurlijk gewoon een tijdelijke keuze die heel goed samen ging met het samen gaan wonen met Nienke in schotland. Aangezien nienke haar contract nog heeft verlengd tot na de kerst, is alles iets uitgesteld, maar vanaf nu ga ik iig actief achter een baan in nederland aan.

Wat ook nog jammer is aan poker, is dat je eigenlijk als het je broodwinning is, je juist zo min mogelijk uitdagende spelletjes wilt spelen. Idealiter wil je tegen enorm slechte spelers om veel geld spelen. Maar om het uitdagend te houden wil je juist tegen vergelijkbare of zelfs betere spelers spelen. Dus dat is een lastige situatie, want als je geld verliest is het ook weer niet leuk, dus uiteindelijk moet je kiezen: uitdagend spel zoeken, of winnend spel zoeken. 3 keer raden wat de gemiddelde speler doet.....
In MTT`s is tafelselectie lastig, maar duidelijk is natuurlijk wel dat hogere inzet toernooien ook over het algemeen een hoger niveau zullen hebben.