Thursday 22 January 2009

Het leven

Het leven in schotland gaat zijn gangetje. Het samenwonen bevalt super en zal de komende 70 jaar waarschijnlijk ook niet gaan vervelen. Daarna zien we wel weer... ;)

Over 2 weken ga ik alweer een lang weekendje naar nederland, namelijk het eerste weekend van februari. Dus als je wat met me wilt afspreken in Nederland kun je me voor dat weekend boeken. Wel is het zo, dat ik dat weekend een 3banden toernooitje heb in de Gouden Engel(Cafe in HUissen), dus als datbeetje wil lopen ben ik daar redelijk wat uurtje. Waarschijnlijker is echter dan ik in de eerste ronde verlies, en ik daarna alle tijd heb.


En volgende week komt mijn moeder 2 dagen op en neer naar schotland. Echt erg leuk dat ze de moeite neemt, om ons voor enkel 2 daagjes op te komen zoeken. Ze is al zo druk met het verzorgen van haar zussen, dat het des te meer waardering van mij verdient dat ze toch nog tijd weet te maken om mij 2 daagjes op te komen zoeken. Erg leuk dus!

Vanavond zijn Nienke en ik naar dansles geweest. Ikzelf kende de basis stapjes van de dansen al (gezien dat ik tot goudster les heb gehad op middelbare school, mag dat ook wel), maar wel leuk om samen te leren dansen, en zo kom ik ook nog een keer ergens anders, dan in de winkel, de kroeg of achter mijn pctje thuis. Wel is de gemiddelde leeftijd van de cursisten zo`n 20 jaar hoger dan mijn leeftijd, maar dat mag de pret niet drukken.

Dan is er in maart vakantie maand, met een lang weekend bungalow park met de mannen uit huissen, gevolg door een weekje La Plagne skien.

Verder is het zo dat iedereen die zin heeft om een weekendje (of langer) langs te komen, van harte welkom is. Leuk zelfs! Tot snel,

Hans

Poker update

Toernooien
De laatste 6 weken geen toernooi meer weten te winnen, tot gisteren. Doordat het maar niet wilde lukken, maakte ik een paar keer domme fouten net voor de bubble (naast vele lelijke pech, setups en verloren flips rond de bubble).
Gisteren won ik echter de 5k grt voor meer dan 1400$, dus dat was een welkome afwisseling met het inleveren van geld. Vandaag won ik ook nog een turbo toernooitje van 20$ inschrijfgeld, wat met 520$ opleverde. Laten we hopen dat ik nu de pech achter me heb gelaten en er naast goed spel ook weer goede resultaten komen, in de wat duurdere buy-in toernooien. Want voor bovengenoemde bedragen kun je nog altijd niet veel 215$ buy-in toernooien betalen....

Cashgames
Met cashgames gaat hetook goed. Ik speel ondertussen al succesvol 100NL, waar ik al meer dan 28k handen heb gespeeld. In tegenstelling tot het toernooipoker, zit het in cashgames wel me. Ik run redelijk wat boven ev, dus dat is wel een welkome afwisseling met de pech die me in toernooien achtervolgt.
Op 100NL heb ik nu een winrate van meer dan 14 bb/100 handen, wat nog meer is dan ik op 50NL haalde. Dit komt vooral door betere tafelselectie, want aan mijn spel zijn niet veel dingen veranderd. Alhoewel ik wel wat meer weet te folden op de hij-zal-me-wel-hebben-gesuckt-op-de-river-maar-ik-wil-het-nog-wel-zien momenten. Dat koste me vaak nog wel veel (op river zijn bets namelijk het grootst).

De winst in cashgames zorgde ervoor dat in mijn toernooien downswing ik iig nog wel ligt winst maakte, dus dat is ook wel gunstig.

Groeten,
Hans

Tuesday 13 January 2009

Poker

Het gaat apart met poker. Ik haal al 6 weken geen enkel resultaat in toernooien.(enkel 80ste in brawl zondag, er toen uit met qq < ak) Natuurlijk heb ik ik hierin regelmatig pech, maar heb tochook de indruk dat op een in of andere manier ik minder in toernooien speel doordat ik meer cashgames speel. Kan er echter nog niet echt de vinger op leggen waar dat dan aan ligt.

Cashgames gaan prima. Na de eerste 10k handen op 50NL flink te hebben gewonnen waren de 2e 10k handen ongeveer break even. Daarna echter weer aan het winnen, en ook op 100NL gaat het goed (boven 10bb/100 handen), dus dat is allemaal wel weer mooi. Binnen 3 maanden dus flink omhoog van 25Nl naar 100NL, maar was dan ook erg laag begonnen voor mij BR.
Op 100NL nu zo`n 14k handen gespeeld.
m
Met toernooien blijf ik het proberen, vanavond weer een poging :) Misschien eens iets minder tafels tegenlijk spelen....

Groeten

Saturday 10 January 2009

Kerstvakantie

Na daarvoor 3 weken ziek te zijn geweest, vlogen we half december al naar nederland om daar de feestdagen met familie en vrienden door te brengen. Veel in huissen geweest en in lemerveld, dus weer genoeg tijd gehad om met alle familie leden bij te kletsen, leuke dingen te doen en heerlijk te dineren bijna iedere avond. Laatste zondag zelfs nog naar holliday on ice geweest, ook erg leuk!
Ikzelf had weer eens baklava gemaakt, wat ik zelf iig altijd heel lekker vind, en ook nog voor het eerst oliebollen gebakken. Zelfs mijn pa, die beweerde niet van oliebollen te houden, vond ze lekker, dus dat was ook geslaagd. Niet veel gewerkt, helemaal geen toernooien gespeeld en enkel wat 50 en 100NL cashgames, wat nog erg wisselvallig gaat. Wel wisselvallig met een tendens die positief is, dus ik kan het blijkbaar net aan.

Verder nog 2 keer naar de bios geweest, lekker wat gebiljart, en nog meer ontspannen. Nu kan ik er dus weer even tegen!

Gisterenavond nog avondje wezen stappen in Newcastle. Met oud huisgenoot met een aantal vrienden van hem. Erg leuke stad om uit te gaan, en leuke avond gehad.

Morgenavond weer toernooiavondje, is al bijna 2 maanden geleden dat ik een grote MTT won, dus hopelijk kan die tendens morgen worden doorbroken.

De groetjes,
Hans