Friday 18 December 2009

Internetafhankelijkheid en to+ur door nederland

Deze week ben ik al lekker in Nederland. Nienke moet helaas nog werken en komt dus met de kerst weer naar deze kant van de noordzee, maar dat betekent wel dat ik nu alle tijd heb om lekker door nederland te reizen en her en der op bezoek te gaan. Dinsdag was ik bij Joost in Zwolle, woensdag uit eten met de schoonfamilie bij de wok in Hardenberg, en nu tot zaterdag nog bij mijn oud huisgenoten, waarvan enkel eddie thuis is. Ook niet slecht natuurlijk.

Gisteren wel aparte ervaring. Ik speelde hele avond erg lekker in de toernooitjes, en stond er bijv in 3500k goed voor, al itm met 2 keer avg stack bij laatste 30 oid. 50$ MTT ook al 4 keer begin stack en nog wat andere goed uitziende situaties. Op dit moment knalt helaas het internet eruit en krijgen we dit niet meer aan de plaats. Ipv af te stevenen op een dikke winst kun je enkel de volgende morgen (als je van ellende dan maar bier bent gaan drinken in de stad) de schade opnemen. Wel heel fustrerende situatie eigenlijk, omdat je er niks aan kan doen en het je wel gewoon financiele schade oplevert. Maar goed, je doet er niks aan, dus we moesten maar bier gaan drinken in de stad. Ook mooi.

Sunday 13 December 2009

zure zondag

Ondanks dat ik lekker speel, kun je het niet allemaal onder controle hebben helaas. 100k grt was dit, speelde dit als enige major, omdat ik ook snooker wilde kijken tegenlijk... dan maar hopen dat higgins wint en de avond nog wat opleukt op die manier...

http://www.holdemmanager.net
NL Holdem $100(BB) Everest Game#5328001197

salvata ($8,820)
Sofia19 ($11,197)
quinone ($7,370)
groengras ($3,950)
rubberduck_ ($12,808)
Tooren ($9,934)
chaxxk ($3,580)
meliana13 ($12,398)
27yann ($2,560)

salvata posts (SB) $50
Sofia19 posts (BB) $100

Dealt to Tooren Ah Ad
fold, fold,
rubberduck_ raises to $300
Tooren calls $300
fold, fold, fold, fold, fold,
FLOP ($750) 6d 7d 9h
rubberduck_ bets $425
Tooren raises to $1,325
rubberduck_ calls $900
TURN ($3,400) 6d 7d 9h 6h
rubberduck_ checks
Tooren bets $2,425
rubberduck_ raises to $11,183 (AI)
Tooren calls $5,884 (AI)
RIVER ($20,018) 6d 7d 9h 6h Kc
rubberduck_ shows Kh Ks
(Pre 18%, Flop 9.1%, Turn 4.5%)

Tooren shows Ah Ad
(Pre 82%, Flop 90.9%, Turn 95.5%)

rubberduck_ wins $20,018

Saturday 5 December 2009

Poker gaat als een trein

Sinds ik een HU sessie met pretty heb gespeeld (waarvoor veel dank!) en ik zelf een paar video`s heb gemaakt, ben ik weer helemaal "on top of my game." De mtt`s lopen erg goed, met vele goede resultaten de laatste 2 weken. Het ene naar het andere toernooi kom ik ver. Natuurlijk kan het niet altijd meezitten, maar vooral mijn handlezenvaardigheid is goed verbeterd.
NIet altijd zit het mee natuurlijk, zo zat ik gisteren aan een groot stars toernooi aan de finale tafel, en liep ik helaas met ak tegen aa op. Maar goed, dat zijn setups waaraan je weinig doet, en waar ik mezelf weinig tot niks kan verwijten.

Ook speel ik de afgelopen week wat 25NL HU. Dit loopt ook als een trein, maar dat ligt misschien wat meer aan de tegenstand dan aan mij. Ik pak er 40bb/100 handen over 5k handen oid tot nu toe. Wat natuurlijk een heerlijke winrate is, en ook erg goed is voor het zelfvertrouwen.

Dan het echte leven. Vanaf komende vrijdag ben ik weer in Nederland voor een paar weekjes. Tot na oud&nieuw ben ik vooral in HUissen, dus schuw niet me te bellen als je een leuk evenement organiseert waar je me wel bij wil hebben :)
En voor de mensen die zich vervelen: de hele week is er snooker op de bbc!

Groeten,
Hans

Friday 27 November 2009

Video van begin to ernooitje.

Van de week heb ik een microfoon aangeschaft, zodat ik een keer een videotje kan maken. Ondertussen heb ik dit gedaan, alleen is het helaas 820MB groot geworden voor 24minuutjes. Gisteren geprobeerd naar iemand te versturen via msn, maar doordat ik moest rebooten helaas de transfer afgebroken op 80%.....
Achja, je leert er zelf iig veel van om eens wat langer naar je handen te kijken dan de 30 secondes die je hebt gedurende het toernooi. Ook twijfel ik of ik het wel openbaar wil maken, omdat het toch een hoop weggeeft over mijn denkwijzes en speelstijl.... Zijn er mensen die dit interessant zouden vinden, of niet?

Mvg,
Hans

Makkelijkste winst ooit


Dit is wel erg fijn, wordt je nog beloond ook voor een keer vroeg aan het werk zijn. :)

Saturday 14 November 2009

Full tilt t-shirts

Ben nu de FTSOP runnen op full tilt heel veel satelites aan het spelen. Over algemeen gaan ze prima. Leuke is dat er regelmatig FullTIlt sponsored players meedoen. Al 3 keer heb ik er een uit toernooi gebust, en dan krijg je naast de inleg van het toernooi terug (tot een maximum van 200$) ook nog een fulltilt T-shirt. HIervan had ik er al 1, dus nu zijn er nog 3 onderweg :)

Vandaag was ik te laf om 500$ satelites te gaan spelen naar een 2500$ toernooi. Mijn BR op full titl is gewoonte klein om met een lekker relax gevoel een 500$ toernooi te spelen. Maar vanavond me 2 keer voor main event van FTSOP geplaatst, die ook 500$ inleg heeft, dus morgen ga ik die toch maar eens spelen. Kijken hoe dat wil......

Wednesday 4 November 2009

MTT grind

Eindelijk zit het weer eens mee in MTT`s. Sinds deze week speel ik overdag gewoon wat mtt`s omdat het wel duidelijk is dat ik in cash gewoon te matig gemotiveerd ben om dit te kunnen spelen met succes. Mooie is dat ik meteen deze week heerlijk run.

Gisterenavond 2 leuke mtt winsten, de 22$ HU op stars voor 1.8k$ en de 11$ rebuy op evp voor 808$ en zojuist een fijne 2e plek in fulltilt toernooi voor 1.9k. EIndelijk weer eens een nieuwe BR record, en als je pokert voor je werk meot je dit eigenlijk iedere maand hebben, want zo niet, dan verdien je niks :)

Dan nog even over toernooistructuren: op everest zijn alle toernooien verdiept, en ik dacht altijd dat juist push-fold mijn sterkte was en dat deze aanpassing dus in mijn nadeel zou zijn. Nu blijkt uit de resultaten van deze week echter dat het allemaal wel meevalt. De truc is echter om wat geduldiger te spelen, wat ook logisch is bij een geduldigere structuur. Ik deed dit echter niet altijd, en dat kon ook wel eens de reden zijn waarom mijn resultaten op PS en FT minder waren dan op everest. Nu blij ik duswat deeperstacked ook wel uit de voeten te kunnen. Maar in het begin van toernooien blijf ik altijd wat voorzichtig. In de middelfase ben ik echter stukken beter geworden. Spots uitkiezen, wat stelen, maar niet continu plays maken maar wachten op goede momenten. Als je het maar zelden doet heeft het ook wat meer geloofwaardigheid.
100bb blijft niet mijn hobby, en misschien ben ik ook wel te bang om vroeg uit toernooi te gaan. Eigenlijk nergens voor nodig want ik speel goed bankroll management dus ik kan ieder toernooi dat ik speel zonder problemen niet winnen.

Dan het echte leven: poker begint zo af en toebehoorlijk de keel uit te hangen, het is behoorlijk geestdodend en weinig afwisselend. Zeker als de resultaten een tijdje uitblijven ben ik weinig gemotiveerd om veel uren te maken. Tuurlijk is het mooi, dat je er bakken met geld mee verdient, maar zowel voor jezelf is het niet echt sociaal in de zin dat je weinig menselijk contact hebt (op wat live toernooien na zit je gewoon achter je pctje te klikken) en ook mijn sociale omgeving (vooral mijn lieve ma) is geen fan van mijn huidige broodwinning.
En daarnaast was het natuurlijk gewoon een tijdelijke keuze die heel goed samen ging met het samen gaan wonen met Nienke in schotland. Aangezien nienke haar contract nog heeft verlengd tot na de kerst, is alles iets uitgesteld, maar vanaf nu ga ik iig actief achter een baan in nederland aan.

Wat ook nog jammer is aan poker, is dat je eigenlijk als het je broodwinning is, je juist zo min mogelijk uitdagende spelletjes wilt spelen. Idealiter wil je tegen enorm slechte spelers om veel geld spelen. Maar om het uitdagend te houden wil je juist tegen vergelijkbare of zelfs betere spelers spelen. Dus dat is een lastige situatie, want als je geld verliest is het ook weer niet leuk, dus uiteindelijk moet je kiezen: uitdagend spel zoeken, of winnend spel zoeken. 3 keer raden wat de gemiddelde speler doet.....
In MTT`s is tafelselectie lastig, maar duidelijk is natuurlijk wel dat hogere inzet toernooien ook over het algemeen een hoger niveau zullen hebben.

Wednesday 28 October 2009

London

Na 4 dagen valencia, was ik de afgelopen dagen in London. Zoals jullie al wel begrijpen, mag ik niet klagen over waar ik allemaal kom het afgelopen jaar. Dat is toch wel het mooie van pokeren op internet en het spelen van Live toernooien: je kunt als eigen baas op ieder moment dagen vrij nemen, en zo meegaan als Nienke ergens voor haar werk heen moet.
De vorige keer betrof het de USA, San Franscisco om precies te zijn, nu was het london. Voor mijn eigen werk het afgelopen jaar al in Monaco, Marbella, Las Palmas en Valencia geweest, dus ook dat is een leuk lijstje.

Afgelopen zondag eerst gevoetbald (kan er toch een stuk minder van als toen ik regelmatig oefende) en vervolgens savonds naar London, aangezien Nienke ging werken daar, ben ik mooi 2 dagen in mijn eentje door London op pad gegaan. Wat een topstad zeg! Als je de stad met bijv San Fransciso vergelijkt is London net zoiets als Huissen, terwijl San Fransciso dan 2 boerderijen bij elkaar is: gewoon totaal "off the scale" dus. Maarja, wat wil je ook met London dat al zo`n 2000 jaar bestaat en vele honderden jaren een wereldstad is, terwijl de VS pas een paar jaar bestaat. Voor mensen die denken ooit nog naar de VS op vakantie te moeten: het moet zeker niet, europa is vele malen leuker!

In 2 dagen heel veel gewandeld, denk op de eerste dag wel bijna evenveel als mensen op de nijmeegse vierdaagse. Een hoop bekende dingen bekeken, in volgorde van erlangsgaan: Picadilly circus, trafalgar square, St. James Park, wisselen van de paarden wacht bij horse cavalry, dan wisselen van de wacht bij Buckingham palace, vervolgens Hyde Park, Kensington Palace, Royal Albert Hall, Natural History Museum, Chelsea (de wijk), en terug langs de Thames naar Westmister Abbey en de parlements gebouwen met de bigben. Toen savonds lekker gegeten met Nienke bij een lokale indier, en vervolgens naar een Rock-musical van queen.
Op dag 2 toch maar een dagkaart van de metro gekocht, en toen nog in de Westmister Abbey geweest (dag ervoor al dicht), vervolgens langs Tower gelopen, over Towerbridge, langs de Belfast (oude WO II oorlogsboot), the monument, St. Paul Cathedral, in London museum geweest, toen nog british museum en toen in een pub nog een tweetal pints weggewerkt alvorens Nienke was uitgewerkt.

Na 2 heerlijke maar drukke dagen met de trein weer terug naar Glasgow. Echt een meesterlijke stad, die ik aan iedereen kan aanbevelen.

Groeten,
Hans

Saturday 24 October 2009

Tijd voor meeval

Al 3 maanden speel ik ongeveer quite. Steeds als ik goed speel run ik weer als een krant, afgewisseld met sessies waar ik gewoon als ee krant speel. Een keer moet het weer eens samen gaan komen, want het vertrouwens is weer ouderwets laag.

Vandaag bijv weer een keer goed gespeeld met cash, maar dan je all in ev dikke winst, maar natuurlijk wel weer flink in de min. En ondanks dat ik weet dat ik dan dus goede beslissingen heb gemaakt, is het dan dus wel weer zo dat je gewoon weer lekke rwat geld inlevert.

Wel ben ik mijn spel weer van onder tot boven aan hetdoorspitten, en heb wel weer wat matige dingen ontdekt, zoals bijv teveel callen met speculatieve handen tegen weinig aggressieve post flop spelers. Of te aggressief de stealposities spelen, beide voorbeelden uit cash.
En in tourneys wacht ik te weinig mijn spots af en maak te veel plays. Steeds als ik 30% van mijn stack op tafel zie liggen in de blinds denk ik mensen wel ff van hun hand af te pushen, maar zo werkt het obv niet.
Achja, blijven oefenen dus, en misschien een keer een lekkere 2BI boven ev sessie :)

Zondag lekker 2 dagen naar london, waar nienke een cursus heeft, en ik lekker in mijn eentje de stad ga bekijken. Het weer zal waarschijnlijk niet zo lekker zijn als valencia, maar in london is wel nog meer te zien, dus dat wordt nog krap in 2 dagen :)

Groeten,
Hans

Friday 16 October 2009

Valencia: Uit SPT op einde dag 1

Hoi lezers,

sinds donderdag zijn mijn moeder en ik in Valencia. Smorgens was mijn broer zo schappelijk ons op het vliegveld in weeze af te zetten, en 2.5 uurtjes later waren we in het warme spanje. Op het vliegveld hier stond onze huurauto klaar, en na wat onwennig door het verkeer in zo`n stad heen te zijn gekomen bleek het hotel ook wel aardig. Enige nadeel is de rookgeur, die zelf op de kamer hangt en dat het zwembad op de 10e verdieping met leuk uitzicht als dicht is vanwege het seizoen...

Vanmorgen hebben we een stadswandeling door het centrum gemaakt, en het is een prachtige stad. Vele oude gebouwen, en eigenlijk zijn in iedere straat wel enkele gebouwen de moeite waard. vlak bij ons hotel heb je dan nog wat moderne dingen, emt een museum voor techniek(nog niet bezocht, komt er ook niet van naar verwachting) en een oceanografique, wat een dolfinarium en aquarium is. Hier gaan we waarschijnlijjk morgen een bezoekje aan brengen.

Dan het poker: voor het eerst op een live event niet dag 2 gehaald, maar over mijn spel prima tevreden. Ook was het een keer wel gezellig aan tafel, dus al met al mag ik niet klagen. BEgin stack was 15.000 en in eerste level waren blinds 25/50. Na wat geklooi wist ik mijn stack terug te brengen tot14k, en het leek wel of mijn kaarten steeds open op tafel lagen. Elke goede hand geen actie, en iedere speculatieve hand waren de calls en 3bets niet van de lucht. Dus doordat ik mee inleverde dan won daalde mijn stack van 14, naar 10 naar 8. Toen maar wat aktie ondernomen, en door mijn retetighte image (want op bepaald moment wel 3 orbits gefold, door troep in combinatie met steeds aktie voor me) flink wat punten kunnen oppakken en stack zelfs even boven het beginbedrag gekregen op iets van 16.5k. Toen ik na weer rustig wat inleveren rond de 14k stond, wel aparte call preflop gemaakt. Ik opende uit HiJack 8d6d en de bb 3bet met van 1125 naar 3000. Doordat echter de bb ook callt krijg ik erg mooie odds om nog die paar puntjes erbij te doen en een flopje te gaan spelen. Deze bracht mij weinig goeds, dus voor ik het doorhad stond ik weer onder de 10k. Ondertussen waren de blinds al 400/200 met 50 ante, en als iemand opent uit vroege/midden positie naar 1000 positie vind ik 99. Ik schuif het erin en de jongeman blijkt helaas te instacallen met QQ. geen hulp en volgende keer beter. Wel aardig gespeeld, maar blijven oefenen.

Morgen maar eens flink uitslapen (is nu al na 4en) en daarna lekker de toerist uithangen nog 2 dagen. Dan weer op naar Ollanda.

Groeten!

Tuesday 6 October 2009

Lang stil

Het is lang stil geweest op dit forum, en dit komt omdat er ook weinig gebeurd is op pokergebied. Speel al maand of 2 break even ongeveer.

Momenteel is er in schotland een snookertoernooi, en hier zit ik zo`n 8 uur per dag te kijken. Morgen om 2 uur is de topwedstrijd Higgins-OSullivan, die helaas in de achste final al wordt gespeeld. Dit komt doordat er iedere ronde random wordt geloot. Maargoed, ik ben erbij. Dan over 1.5 week naar Valencia, voor een potje poker. Van de jeugd wilde niemand mee, dus nu gaat ik gezellig met mijn mams! Ook gunstig dus!

Groeten,
Hans

Sunday 12 July 2009

HOe zou het toch komen, dat ik op pokerstars verlies maak

Zoals het daar altijd gaat: nu in warmup weer eens.

PokerStars Game #30378425577: Tournament #176514865, $200+$15 Hold'em No Limit - Level II (50/100) - 2009/07/12 18:03:46 WET [2009/07/12 13:03:46 ET]
Table '176514865 219' 9-max Seat #6 is the button
Seat 1: Saltele (9675 in chips)
Seat 2: LVSEO (13270 in chips)
Seat 3: kpnkpn (10575 in chips)
Seat 4: dandillybar (8925 in chips)
Seat 5: cdbr3799 (11475 in chips)
Seat 6: ninjakiddk (10875 in chips)
Seat 7: Aetzer (8435 in chips)
Seat 8: tooren (8775 in chips)
Seat 9: INW85 (8920 in chips)
Aetzer: posts small blind 50
tooren: posts big blind 100
*** HOLE CARDS ***
Dealt to tooren [Jd Kh]
INW85: folds
Saltele: folds
LVSEO: folds
kpnkpn: folds
dandillybar: folds
cdbr3799: folds
ninjakiddk: raises 200 to 300
Aetzer: folds
tooren: calls 200
*** FLOP *** [Js Ks 8c]
tooren: checks
ninjakiddk: bets 400
tooren: raises 900 to 1300
ninjakiddk: calls 900
*** TURN *** [Js Ks 8c] [9s]
tooren: bets 2400
ninjakiddk: raises 2400 to 4800
tooren: raises 2375 to 7175 and is all-in
ninjakiddk: calls 2375
*** RIVER *** [Js Ks 8c 9s] [As]
*** SHOW DOWN ***
tooren: shows [Jd Kh] (two pair, Kings and Jacks)
ninjakiddk: shows [Ah 8h] (two pair, Aces and Eights)
ninjakiddk collected 17600 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot 17600 | Rake 0
Board [Js Ks 8c 9s As]
Seat 1: Saltele folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: LVSEO folded before Flop (didn't bet)
Seat 3: kpnkpn folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: dandillybar folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: cdbr3799 folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: ninjakiddk (button) showed [Ah 8h] and won (17600) with two pair, Aces and Eights
Seat 7: Aetzer (small blind) folded before Flop
Seat 8: tooren (big blind) showed [Jd Kh] and lost with two pair, Kings and Jacks
Seat 9: INW85 folded before Flop (didn't bet)

Wednesday 1 July 2009

De VS, wat een land....

Na 2 weken in de VS kan ik eindelijk mijn altijd negatieve mening over de vs onderbouwen op basis van ervaringen ipv vooroordelen.
Achteraf was het zeker een heel mooi land qua natuur etc, en zijn de mensen oppervlakking maar vriendelijk en is alles bijzonder matig geregeld sociaal gezien. Helaas stemt in nederland iedereen dusdanig dat het sociale vangnet wat wij hebben ook wel snel zal worden afgebroken en we dus net zo`n maatschappij tegenmoet gaan als het die die ze hebben in het egocentriste land van de wereld. Hopelijk blijft ons dit bespaart, maar de europese verkiezingen beloofden niet veel goeds.

Dan nog ff de dingen opsommen die me meevielen en tegenvieln in de vs:
- voor je het land in mag moet je vingerafdruk afgeven en ondertekenen dat je in de oorlog niks met de nazi`s te maken had
+ de mensen zijn vriendelijk
- de mensen zijn oppervlakkig
- als je eten besteld krijg je het zelden op, en als je vervolgens naar huis loopt staat er op elke hoek van de straat iemand te bedelen, wat je een heel matig gevoel geeft over jezelf
- sociaal is er niks geregeld, waardoor verwacht wordt dat je over alles 18% fooi geeft, waarvan de mensen dan zelf hun verzekeringen ed onder werktijd moeten zien te regelen
+ meesterlijke natuur, redwoods bezocht, net als Yosimite park.
+ cinnamon swirls bij de starbucks zijn heerlijk
- voor alles moet je 100 handtekeningen zetten voor waivers voor alles
- de tijdzones zijn drama, waardoor ik nu in schotland nogal last heb van jetlag
+ in europa zijn de leukste toernooien in de avond/nacht. In de San Francisco blijkt dit overeen te komen met normale werktijden, gewoon ideaal van 9 tot 5.
- Michael Jackson is dood

vast nog veel meer dingen, maar kom daar nu ff niet op.

Groeten,
Hans

Tuesday 23 June 2009

Tilt sick

Dit filmpje werd onder mijn aandacht gebracht, echt briljant als je weer eens dit soort onzin meemaakt na een uur goed spelen en dan op zo`n manier je winst weer in te leveren...

http://www.xtranormal.com/watch?e=200902210639326

http://www.holdemmanager.net
NL Holdem $1(BB) Everest Game#4762626958

Tooren ($317)
DOCLOLO ($114)
tigor234 ($106)
HAMGUI ($24)
five-eyes ($128)
I3betufold ($100)

Tooren posts (SB) $0.50
DOCLOLO posts (BB) $1

Dealt to Tooren Kh Kd
fold, fold,
five-eyes raises to $3.50
I3betufold calls $3.50
Tooren raises to $15
fold,
five-eyes raises to $38.50
fold,
Tooren raises to $120
five-eyes calls $81.50

FLOP ($244) 7c 6d 6c
Tooren bets $197
five-eyes calls $8.65

TURN ($261) 7c 6d 6c 5s

RIVER ($261) 7c 6d 6c 5s Ac

five-eyes shows Ad Kc
(Flop 16.5%, Turn 6.8%)

Tooren shows Kh Kd
(Flop 83.5%, Turn 93.2%)

five-eyes wins $258

Monday 22 June 2009

De verenigde staten

Al meer dan een week zit ik ondertussen in de US en ik leef nog steeds. Ook lijkt het erop dat ik geen swine flu heb, dus dat valt nog mee.

Vorige week vertrokken we vanuit glasgow per vliegtuig, om via een 3 uur tussenstop in Philly uit te komen in San Francisco. Leuk stadje, maar wat toch echt wel mist in dit land is historie. Die is er gewoon niet, aangezien het land pas een paar decenia geleden is opgericht.

Wel mooi is de natuurlijk, en de eerste 2 dagen zijn we met de auto rond gereden. Dag 1 van SF via wat wineyard naar Lake Tahoe, en dag 2 zijn we gaan wandelen in Yosimite park. Erg mooi daar, met veel leuke dieren. De overnachting gedaan in Mammoth lakes, en de volgende dag vroeg weg omdat we de auto rond 12 uur weer moesten inleveren. Om half 7 waren we onderweg, en toch waren we nog een paar kwartier te laat, maar gelukkig deed heir niemand moeilijk over.
Deze dag nog lekker rustig aan gedaan, en op donderdag begon nienkes congress en ben ik overdag ook maar gaan werken. Op dag 1 leuke winst, en dag 2 en 3 dat weer netjes terug gegeven, dus overall quite.

Morgen nog naar Alcatraz, en dan nog 2 dagen overleven en dan mogen we weer naar de beschaafde kant van de wereld.

Groeten,
hans

Friday 29 May 2009

Bezoek, wat leuk!

De afgelopen week waren er opeens 2 keer mensen op bezoek voor mij uit nederland! Erg leuk natuurlijk. Tot nu toehadden enkel mijn moeder(2 keer) en mijn pa de moeite genomen eens langs te komen, maar nu was het een week lang raak.

Op vrijdagavond kwam mijn oudhuisgenoot Foppes langs, samen met zijn vriendin. Ze waren samen op vakantie geweest in Ierland, en kwam als afsluiter nog 2 dagen bij ons logeren. Erg leuk! We hebben samen glasgow (en dan vooral west-end) bekeken, en vooral de botanische tuinen, de universiteit, de parken en de burrel collection. Ook nog gezellig wat gewandeld, heerlijk uit gegeten en wat biertjes genuttigd in kroegen, dus je kunt vervelendere weekendjes hebben J Op zondagochtend vertrokken ze weer richting nederland, maar niet getreurd.

Op maandag kwam namelijk een vriend van me uit Huissen, een midweek naar glasgow. Ons logeer bed werd dus flink gebruikt, ik heb mooi een week vrij genomen (gelukkig deed de baas niet moeilijk) en met een huurauto flink wat dingen bekeken. Ook niet teveel natuurlijk, want vroeg opstaan is niet iets waar Joost van houd, en daarnaast was het vakantie en was het dus wel van belang dat het leuk is voor iedereen, en er ook tijd was om rustig aan te doen. Ondanks dat flink wat gezien, van mooie natuur, tot eettentjes in glasgow, het agricola bord (leuk gezelschapsspel, aanrader!), en vooral heerlijk geouwehoerd over van alles en nog wat. Ondanks dat ik joost niet meer dagelijks zie, kunnen we het zonder problemen een week lang hebben over alles van serieuze dingen tot de grootste onzin, zonder dat het mij verveelt. Al met al dus een hele lekkere week. Momenteel zit ik in het vliegtuig naar Weeze, omdat ik vanaf morgenvroeg lekker een potje ga voetballen met veld 5 ® allstars dreamteam: mijn oude voetbalteam van een jaar of 8 geleden op de uni. Het weekend zal dus ook vast leuk gaan worden.

Lijkt het jou nou ook leuk om een keer langs te komen, dan kan dit door je melden bij mijzelf wat kan via vele media.

2 weken geleden ben ik ook nog in nederland geweest, toen ook nog een flink programma afgewerkt. Mijn tante in zuidlimburg bezocht, daar nog geprobeerd lekker stukje te wielrennen, maar helaas lekker band na 10km en geen plakspullen of reserve band bij me, mijn tante in middenlimburg bezocht, mijn oom die het hartaanval heeft gehad in het ziekenhuis opgezocht waarmee het helaas nog steeds niet supergoed gaat, en daarna een dagje kitesurfen in oostvoorne, om zondag voor het vertrek terug nog ff een paar biertjes te drinken in de voetbalkantine.

Groeten en wie weet tot in glasgow!

Hans

Werk, pokeren als baan en mindset


Onlangs ben ik begonnen met het opstellen van mijn CV, want na enkele maanden schotland komt het eind van mijn verblijf in schotland in zicht. Het plan is om in september ons weer in Nederland te gaan vestigen, en weer een “normaal” leven te gaan leiden.

Daarvoor zal echter wel iemand me in dienst moeten gaan nemen, en daar moet nog wel wat voor gebeuren. Ben bijna klaar met mijn CV, en daarna kan ik eens me wat concreter gaan orienteren op de arbeidsmarkt. De CV zal de komende week afgerond zijn, en de eerste sollicitaties moeten dan snel gaan volgen. De reacties op mijn 9 maanden pokeren als baan, zal ik even af moeten wachten, maar gezien het feit dat ik er erg veel van geleerd heb zou het niet persee een nadeel moeten zijn. Wel ga ik het niet letterlijk als poker op mijn CV zetten, omdat velen mij adviseren dit niet te doen. De kans zou best eens groot kunnen zijn dat een P&O-er poker meteen associeert met gokken, onbetrouwbaar, niet met geld om kunnen gaan etc, en voordat ik uit kan leggen wat ik er van geleerd heb, en welke vaardigheden ik hiervoor heb moeten ontwikkelen, ligt je brief al in de prullenbak en wordt je dus niet eens uitgenodigd.
Dat lijkt me een slecht scenario, zeker omdat ik het zelf meer zie als 9 maanden waarin ik veel heb geleerd. Belangrijkste is zelfreflectie, dus kritisch zijn naar jezelf, doelen stellen, en plannen maken om deze te verwezenlijken. Het afgelopen half jaar heeft namelijk geen baas me geholpen, en alles wat ik heb gedaan heb ik zelf weten te bereiken. Natuurlijk ben ik hiermee beloond met een hele leuke financiele injectie (mooi als we huis zouden kopen, kunnen we vast wat aanbetalen!) maar het heeft natuulijk ook veel pijn en moeite gekost.

Daarnaast zijn dingen als mensen inschatten, snel beslissingen maken, situaties op waarde schatten, bankroll management, analytische vaardigheden allemaal dingen die ik veel heb gebruikt in mijn huidige werk,vaardigheden die in toekomstig werk zeker van nut kunnen zijn!

Mijn mindset is ook zeer verbetert. Vooral het goed beseffen wat mijn huidige werk nu eigenlijk inhield is pas sinds mijn EPT deelname echt 100% doorgedrongen. Hiervoor wist ik natuurlijk ook wel wat ik aan het doen was, maar na een downswing van 4 weken bleek ik hierdoor erg beinvloed te worden. Ik ging er slechter door spelen en werd ook naast mijn werk een stuk minder gezellig(eufimisme). Tegenwoordig ben ik erg goed in staat een glimlach op mijn gezicht te toveren na een zieke 2 outer op de river. Natuurlijk is het superzuur als je dit op dat moment geld kost, maar ik besef maar al te goed dat het leuke geldbedrag dat ik mij de afgelopen maanden eigen heb gemaakt afkomstig is van diezelfde mensen die tegen mij op dat moment toevallig wel een keer geluk hebben en hun wonderkaart hitten. Zelfs mensen die dan nog in de chat toevoegingen als donk, ty for the money etc typen worden getrakteert op een glimlach, want zij betalen mijn inkomen! Variantie hoort er bij, en helpt de variantie je natuurlijk soms wel en soms niet het is gewoon iets wat erbij hoort.
Dit besef is natuurlijk heel belangrijk, want doordat ik mijn winst vooral maak in toernooipoker, is het zeer van belang dit te blijven beseffen. De variantie is hier erg groot, en de ervaring leert me dat 4 weken dik verliezen (waarvan 1 a 2 weken dus ook stuk slechter gespeeld) zeker mogelijk is. De truc is echter om je er niet door te laten beinvloeden. Momenteel gaat dit goed, maar ik heb ook geen flinke downswing meer gehad, sinds ik denk dat onder de knie te hebben (of zou het zijn doordat ik dit onder de knie heb?), dus zeker is het niet dat ik na een aantal weken alleen maar pech nog altijd lachend de beats incasseer…. Of ik echter voordeel of nadeel heb van de variantie is maar de vraag, want misschien win ik wel meer dan ik statistisch zou “verdienen”. Ik durf wel te beweren dat ik iig flink winstgevend speel, maar hoeveel is zeer lastig te schatten. Op everest run ik hot, met 2 keer winst binnen 2 maanden in hun grootste toernooi, maar daar staat tegenover dat vele deelnames aan FT en PS grote toernooien mij enkel maar geld kosten. Hoe het ook is, ik mag niet klagen van mijn moeder, en daarin heeft ze gewoon gelijk. Ik heb nu al een aantal maanden van mijn hobby mijn werk mogen maken, en daarmee nog heel leuk verdiend ook nog.


Groeten,

Hans

Monday 4 May 2009

Wederom de 100k grt gewonnen!

Net weer een dagje terug uit monaco, speelde ik gisteren weer de grote zondagtoernooien. En met succes: de 100k gegarandeerd op Everest werd voor de 2e keer in 2 maanden door mij gewonnen voor een eerste prijs van 25k$. Hop hop hop en bam. Natuurlijk liever niet die harten in monaco gehad, maar dit maakt veel goed!

Thursday 30 April 2009

Goed gespeeld; ga ,aar weer naar huis

Zojuist helaas op zure manier uitgeschakeld. De hand verliep apart:

De blinds waren 1k/2k met 200 ante, en een goede andere shortstack (net als ik ongeveer 50k) opent op de CO. Ik 3bet KQs op de button naar 13.2k en zij callt. Pot is nu 30k met beide nog 35k behind. de flop komt Q73 allen harten. Hierop lead ze voor 6k. Ik kan dit eigenlijk nauwelijks thuisbrengen. en achteraf blijk ik 8 minuten te denken. De belangrijkste vraag is of ze hier AA of KK kan hebben. De klok wordt gecalled, en ik moet binnen 1 minuut beslissen. Ik besluit te schuiven. en zij callt met 99 waaronder de harten 9. Ik sta dus voor, maar helaas komt er een harten op de turn en is het meteen afgelopen. Er zuur, baal echt enorm nu. Misschien had ze nog wzel gefold als ik niet zolang had gedacht, maar het geld ging erin toen ik voorstond, dus kan mezemf toch weinig verwijten.......... ondanks dat ik dit weet is de teleurstelling groot, want het had zo mooi kunnen zijn........

John Higgins

Wat een held is het toch!

Wednesday 29 April 2009

EPT debuut

Hoi allemaal,

hartelijk dank voor de steun en leuke reacties. Hopelijk morgen weer net zo lekker runnen, want in tegenstelling tot normaal ging het zeker niet onaardig :)

Hieronder verslagje van dag 1A van mijn handjes van belang:

Gisteren mijn eerste 8 uur op de EPT tour gekaart. Er waren 8 levels van een uur ingepland, en na iedere 2 levels hadden we een pauze van een kwartier. We begonnen met 30k stack pp, en na een lange vermoeiende dag ben ik geeindigd op 51900. Laagste wat ik heb gestaan was 21k, hoogste 77k.

Bij aankomst stikte het al van de bekende spelers, dus makkelijk zou het allemaal niet worden. Maar goed, er waren natuurlijk nog veel meer spelers die ik niet kende, dus die zouden waarschijnlijk allemaal er niks van kunnen en gewoon 10600 euro hebben neergelegd om even een paar uurtjes met de pokerhelden te mogen kaarten en daarna wee rnaar huis te gaan. De opening was ook erg leuk, want de zaal van 100mX50m bleek een gelredomedak te hebben, eentje die open kan. Zag er erg leuk uit met die zon in de zaal, maar de rest van de dag was het dak en de gordijnen dicht.
Het eerste uur weinig handjes gekregen en bleef ik rond de begin stack staan. Dan krijg ik AK op de bb, en call een EP raise. Flop komt 962 en aangezien de raiser vrij aktief is, besluit ik zijn cbet te raisen. Hij callt deze raise echter, en een 6C op de turn, geeft me ook nog eens de nutflushdraw. Ik bet uit, en hij maakt een hele kleine raise. Na lang twijfelen gefold, en ik heb nog zo`n 21k over.
Dan win ik een 5k oid terug met a3 vs a8 op axx3x board, prettig. Durfde turn niet meer te value betten, omdat dit ook de FD bracht.
Vervolgens raise ik AK uit EP, en wordt ge3bet, door dezelfde speler waartegen ik HU zat in de hand met de 962 flop. Ik call zijn 3 bet, en de flop komt heerlijk, ak4. Ik check-raise naar 10k, en hij callt dit. De turn brengt mij de nuts: een A. Pot is dan al 25k, met nog 15k behind bij mij en hij heeft me covered. Ik check, hij checkt behind en river brengt een T. Ik ga all in en na lang denken callt ie, en laat ik hem de nuts zien. Hij muckt en beweerde later ook een aas te hebben gehad, en was vol ongeloof dat ik ak niet 4bette. J
De volgende interessante hand, kreeg ik Ts9s op de button. UTG raise naar 3bb, en krijgt 1 caller. Ik call ook, waarop de bb er 12bb van maakt. Utg fold, andere caller callt, en ik besluit hier ook te callen. Flopje komt TT4 met clubflushdraw, en de bb bet 5k uit, ik raise all in, en hij callt met kk. Mijn geluckte voorsprong blijft in tackt, en ik stijg naar 77k.
Hierna de laatste 2 blindlevels nog 1 keer set boeren gehit, maar geen aktie, en nog met jj behind gechekt op At3 board, daarna zijn turn en river bet gecalled als er een 8 en 9 komen, waarop hij een kq gemiste FD laat zien.
Laatste handje verlies ik nog flink wat, als ik op jj9ss flop, tegen 2 mensen in check raise(achteraf ook gewoon meoten mucken, tenslotte chasen we geen FD op paired boards maar de situatie was zo mooi…). Een superaktieve speler, raisde uit MP, ik call in sb met 67s en bb complete de 2.5bb ook. Flop dus 9jjss met FD voor mij. De aktieve speler, bet uit na 2 checks en ik raise, de bb flat me hier echter. Hier heeft hij in mijn optiek enkele al quads of full house, met heel misschien aj, maar denk dat iemand dit ook wel raised. Iig fold ik op zijn river bet, als FD niet is gekomen, maar denk dat ik zelfs had gefold als de FD wel was gevallen.
Vlak voor einde van de dag, wordt mijn tafel nog op gebroken. Wel bij veel bekende mensen aan tafel gezeten: Chris Moneymaker, Dennis Phillips, Micheal Turniec en nogwel wat mensen die me van gezicht bekend voorkwamen maar ik zo snel niet kom thuisbrengen.
Donderdag weer verder… maar erg tevreden over mijn EPT debuut!

Tuesday 28 April 2009

Newsflash van Nienke

Vandaag heeft Hans zijn eerste dag op het tournooi in deze belachelijk mooie omgeving! Alle belangrijke pokerfaces zijn erbij, echt leuk dus! Meer over de details vanavond van 'the man himself' maar hij is goed van start gegaan! Na een moeilijke beslissing zijn kaarten weg te leggen bij een van zijn eerste handen liep hij terug van 30.000 aan fishes naar rond de 26.000 is hij de eerste pauze in gegaan. Maar nu na 4 uur spelen is hij ook al een keer verdubbeld, en zit inmiddels rond 52.000 toen hij met AK all-in ging op een AAK bord!! Het geluk schijnt niet echt tegen hem te zijn vandaag dus dat is al heel wat! Blijf kijken voor meer nieuws vanavond en als je wilt aanmoedigen, dan kan dat per sms op zijn mobiele nummer
Groetjes
Nienke

Meer info over het tournooi in Monaco

Hallo allemaal, even een berichtje van Nienke, Hans' vriendin, uit een internetcafe in Monaco. Hans gaat vandaag spelen en heeft gister een introductie van Everestpoker gehad. En weer een t-shirt gekregen natuurlijk, die kan bij de verzameling.

Maar het blijkt dat je het tournooi ook via de everest site kan volgen. www.everestpoker.com/blog zou goed moeten zijn. We gaan er rond 11 uur heen om ons in te schrijven en om 12 uur vanmiddag begint het!

Groetjes,
Nienke

Friday 24 April 2009

De vorm zit eraan te komen, op naar monaco en ome Hans

Met de ept in zicht, lijkt mijn vormcrisis en slechte runnen net op tijd af te zijn gelopen. Een maand lang leverde ik flink in, maar nu al 3 dagen op rij meer dan 1k$ in de plus, met leuke toernooiresultaten.

5e in 20k grt
2e in 8.5k grt
5e in 10k grt

Erg mooi dus, want zo met wat vertrouwen naar monaco. Helaas zitten we nu waarschijnlijk met zijn 2en daar, maar wie weet komen er nog wel mensen langs: Zou leuk zijn. Mocht je zin hebben langs te komen in monaco, kun je gratis pitten in het appartement dat ik huur, je moet enkel zorgen dat je daar komt. Heb een flinke lijst mensen gemaild dat ze welkom zijn, maar niemand heeft nog toegehapt helaas.

De EPT is te volgen via nl.pokernews.com waar ze live reporting doen. Vanaf de laatste 32 is het live te volgen op eptlive.com. Dus geen smoes om niet te weten hoe ik het doe!


Morgen vliegen we die kant op (al 8 uur de bus) en het weer schijnt niet super te worden. Dan maar gewoon het toernooi winnen, dan moet ik toch 5 dagen binenn zitten en merk je niks van het weer buiten....

Met mijn oom gaat het helaas nog altijd slecht. Hij had 3 weken terug een hartaanval gehad, en toen zijn nienke en ik die hele dag in het ziekenhuis geweest. De operatie verliep gelukkig goed, maar het duurde nog een hele tijd voor hij zelf kon ademen. Hij is nu wel bij, maar het lijkt erop dat hij voorlopig neit de oude wordt.....

Groeten en hopelijk tot in monaco.
Hans

Saturday 18 April 2009

Eindelijk weer toernooiwinst, en procenten EPT verkopen

Tot nu toe pas 5% verkocht van mijn ept seat, en wil graag nog paar procent verkopen, zodat ik iig niet hoef bij te betalen (vlucht en verblijf zijn niet gratis, laat staan de biertjes daar op het terras ;)), dus mocht iemand nog 0.5% willen kopen (voor 53 eur per half procent)of meer dan doe ik graag nog wat van de hand. (email naar habajo at h0tmail dot c0m)
Mocht je dit doen, krijg je dus eenzelfde percentage van wat ik evt zou winnen in monaco (als dit dus 0 is, krijg je niks, is het 2M dan krijg je 20.000)

Daarnaast vandaag eindelijk weer eens een evp toernooi geshipt, de 2k grt voor een hele fijne prijs van 843$. Hopelijk morgen in de majors hier een vervolg aan geven!

Groeten,
Hans

Wednesday 8 April 2009

Zoals altijd

Lijkt er eindelijk een keer een beloning te komen voor geod spel, nog 77 man erin, gemiddeld 50k, en vanaf plek 72 beginnen de prijzen....
Heb je 2 outer tegn om te 3dubbelen....

http://www.holdemmanager.net
NL Holdem $2,000(BB) Poker Stars Game#26876118509

tooren ($46,808)
jackson18249 ($11,915)
Dannyboy7878 ($22,247)
M555SSM ($24,632)
whatsurbench ($29,205)
Looola72 ($96,281)
prodigy018 ($22,485)
steban2007 ($119,750)

steban2007 antes $200
tooren antes $200
jackson18249 antes $200
Dannyboy7878 antes $200
M555SSM antes $200
whatsurbench antes $200
Looola72 antes $200
prodigy018 antes $200
tooren posts (SB) $1,000
jackson18249 posts (BB) $2,000

Dealt to tooren Kh Kd
fold, fold, fold, fold,
prodigy018 raises to $22,285
steban2007 calls $22,285
tooren raises to $42,570
fold,
steban2007 raises to $62,855
tooren calls $4,038

FLOP ($119,101) Ah 6h Js

TURN ($119,101) Ah 6h Js Qc

RIVER ($119,101) Ah 6h Js Qc 6s

steban2007 shows Ts Ac
(Flop 66.4%, Turn 73.8%)

tooren shows Kh Kd
(Flop 14.5%, Turn 7.1%)

prodigy018 shows Ad 8c
(Flop 19.1%, Turn 19.0%)

steban2007 wins $83,873
prodigy018 wins $35,228

Tuesday 31 March 2009

Downswing

Na een prachtige reeks resultaten een maand geleden, gaat het sindsdien erg matig met pokeren. Sinds weken is het dag na dag inleveren, en opgeteld is dat al een behoorlijk bedrag. Een aantal van de dagen heb ik daarbij ook slecht gespeeld, maar sinds een week speel ik weer uitermate prima. Alleen de dealers willen me maar niet helpen, en ik run dus ook drama.

Gelukkig gaat het nu dus qua mindset weer prima, nu nog een keer dat het gewoon weer eerlijk verloopt met de kaarten op tafel. Vooral rond bubble time gaan flips echt drama, dus das wel jammer want dit kost bakken met geld. Dit zou een kwestie van tijd moeten zijn zolang ik goed blijf spelen....
Hopelijk spaart al mijn geluk zich op voor de ept in monaco, want dat zou mooie ruil zijn, nu nog maandje inleveren en dan daar alles hitten wat er te hitten valt...

Groeten, en hopelijk tot in betere tijden....
Hans

PS. ik hoef nog niet op water en brood te leven ;)

Wednesday 4 March 2009

Maart vakantie maand

De komende maand wordt een vakantie maand. Vanavond ga ik terug naar Nederland om mijn vaders verjaardag te vieren. Dan ga ik vrijdag naar een bungalowpark, voor iig een lang weekend en misschien zelfs een week (als we het vol houden). Na deze week bankhangen in een bungalow, mag ik nog een weekje gaan skien in La plagne, dus de vooruitzichten zijn goed :D

Qua poker gaat het sinds ik de ept seat gewonnen heb wat minder. Het zit allemaal ff weer tegen, en mijn winst loopt iets terug, maar gisteren iig weer een dag winst, dus toch nog met een goed gevoel de vakanties in :)
Wel is het zo dat ik sinds ik 26000 heb gewonnen, merk dat het geld me niet zoveel meer doet. Wel begrijpelijk natuurlijk want tov van dat bedrag win of verlies ik op een dag sowieso niet iets significants. Maar ik mag niet klagen. Wel is het natuurlijk zo dat als ik nu een maand op vakantie ga, er ook geen geld binnenkomt, das wel een verschil met werken voor een baas en wat dagen vrij nemen. Maar het mooie is dan weer dat je ook nergens aan vast zit....

Groeten,
Hans

Monday 23 February 2009

Topmaand

Na vorige week al een superprijs te hebben gepakt, heb ik vandaag ook nog mijn op een na grootste prijs ooit weten te winnen. Helaas geen cash, maar het recht om het grootste (duurste) toernooi in europa te gaanspelen: De ept finale in monaco!

Echt ongelofelijk!

Sunday 15 February 2009

Grootste winst ooit, 26k$!!!!!

Zit het soms maanden tegen, en dan zit het opeens in 1 toernooi allemaal mee. Tot itm gewoon goed gespeeld, en toen begon ik behoorlijk shortstacked aan de laatste 40 man.

Eerst won ik A7>ak met een straat rond de 7`s
toen 67s vs aq
toen t9s vs ak.

Vervolgens de FT aangestamp en 1ste geworden voor 26k$!!!!! Meer dan in de 4 maanden pokeren hiervoor intotaal. Alle boeken lezen, uren spelen, oefenen, erover denken, betalen zich dan opeens wel heel fijn uit! En het mooie is nog, in schotland geen kansspelbelasting!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJ!!!!
Het voelt goed!
Hans




!

Saturday 14 February 2009

Lang weekendje nederland en poker

Vorige week woensdag vlogen Nienke en ik weer eens gezellig naar Nederland. Nienke`s broer zou vrijdag in ondertrouw gaan, dus daar zouden we op vrijdagavond gezellig een biertje gaan drinken. Daarnaast had ik de rest van het weekend ook vol geboekt met bierdrinken, dus het was weer zwaar.

Op woensdag werden we door mijn mams opgepikt op het vliegveld, en hebben we verder bijzonder weinig gedaan. Op donderdag mocht ik 3banden, voor de betuwe cup, maar helaas bakte ik er weinig van. De eerste partij won ik nog, maar helaas moest ik nog altijd 16 caramboles maken, wat in mij huidige vorm(train gewoon nooit) gewoon veel te veel is. Dus tegen mensen die 12 moeten, en een beetje op hun verdediging letten redt ik het gewoon niet. Zeker niet als het van die mensen zijn die makkelijk net als ik 0.5 kunnen spelen, maar dit gewoon weigeren te doen om hun winstkansen te vergroten. Iig speelde ik te slecht om door te mogen dus na 2 uurtjes lag ik er al weer uit. Gelukkig wel een gezellig middag, en hulde aan mijn broertje die bleef kijken ondanks dat mijn spel pijn aan zijn ogen moet hebben gedaan. Wel nog een doorstootrenverse weten te maken, dus dat maakte nog iets goed.

Daarna bij mijn ouders gegeten en toen met de auto naar mijn schoonouders. Daar een dagje gebleven, toen vrijdagavond bij Bauke wat gedronken, later op de vrijdagavond bij Roland langs en nog meer bier gedronken in nijmegen. Het opmerkelijkste was nog wel van deze avond, dat NoPain al in de score van fotoplay stond zelfs voordat wij een potje haddden gespeeld. Op zaterdag gezellig bij bjorn biertje gedronken en potje gepokerd, en zondag naar VItesse-Ajax. Was echt genieten, en de rangers zijn er niks bij. Vitesse speelde zo goed als ik ze zelden heb zien spelen (alhoewel de tijden van Dejan en Dejan natuurlijk niet te evenaren zijn) en Ajax werd op alle fronten overklast. 4-1 was nog slecht, gezien de hoeveelheid kansen en het niveau van de tegenstander, maar toch was het natuurlijk een hele fijne voetbal middag.

Op maandag weer naar glasgow.

Poker gaat heel wisselvallig. Deze maand al wel flink in de plus overal, maar de ene meesterlijke dag wisselt zich af met weer een flinke verlies dag, en er lijkt geen pijl op te trekken. Soms zit ik blijkbaar gewoon in de zone, en de andere keer weer niet. Wat ook opmerkelijk is, is dat als ik geod speel ik ook altijd boven EV run, en als ik slecht speel ik bijna altijd onder ev run. Of zou het zo zijn dat als ik wat geluk heb, ik hierdoor iig niet slechter ga spelen, maar me door pech wel laat beinvloeden en er slechter door ga spelen? Ik ben bang van wel, maar herken deze situatie gelukkig steeds beter, en zolang ik overal een mooi bedrag win per maand kan het allemaal ook niet zo erg zijn. Overdag is er nu op een van de zenders die we hebben altijd om 11:00 een Inspector morse film dus ik hoef me niet te vervelen. Ook national HU poker kampioenschappen op rtlgemist bekijk ik vaak. Vooral Negranu blijft toch echt een meesterlijke speler....

Verder volg ik aandachtig wie is de mol, maar afgelopen week ging mijn mol (sebastiaan) eruit. Dus nu heb ik helemaal geen idee meer wie het dan wel zou kunnen zijn. Ondanks dat ik geen aanwijzingen uit spel heb dat hij geld verneukt, verdenk ik nu dennis, maaar het kan eigenlijk zomaar iedereen zijn.... Wel een aanrader om te kijken, als je het programma niet kent en je verveelt.

Groeten,
hans

Thursday 5 February 2009

Ma op bezoek en ik op bezoek bij Rangers

Vorige week was mijn moeder 2 dagen bij ons te gast. Op maandag hadden we nog het huis was opgekuisd, zodat ma zich niet geroepen zou voelen om aan de schoonmaak te slaan. OP MAAndagavond kwam ze aan in PREStwick en ben ik haar op gaan halen op het vliegveld met de trein.
Ma kwam met aan emt een koffer vol levensmiddelen die in nederland wel te krijgen zijn, maar in schotland niet. Goede voorbeelden hiervan zijn drop, super fritessaus, lekkere nederlandse kaas, vruchten hagelslag en ketjap. Erg gunstig dus, want met een koffer vol kunnen we weer een hele tijd vooruit. OP maandagavond niks bijzonders meer gedaan, gewoon gezellig wat gedronken en geklets en op tijd naar bed.
De volgende dag zijn mams en ik door onze wijk gewandeld. Eerst even bekeken waar Nienke werkt. Ook haar opstelling bekeken, die ik ook nog nooit gezien had. Vervolgens naar de prachtige oude universiteits gebouwen gegaan. Hier is een prachtige grote hal, waarvan het onduidelijk was of je er in mocht. We zijn er gewoon in gelopen, en er bleken net 2 mannen bezig met onderhoud. Deze wisten ons een leuke ankedote te vertellen over het onderhoud, namelijk hoe je lampen verwisseld als die 30meter hoog hangen: gewoon de ophanging via de vliering bereiek en deze laten zakken. Hierna ook nog de kapël bezocht, die er ook mocht zijn, maar het toch niet haald bij de grote hal.

Vervolgens widle ma weer een flink stuk wandelen (zo fanatiek, kon haar bijna niet bijhouden) en zijn we naar het museum geweest (kelvingrove). Het was super groot en erg chaotisch, maar er was superveel te zien. Het gebakken visje in het restaurant mocht er ook wezen.
In de avond naar een lokaal restaurantje geweest, waar het eten ook erg geod binnen was te houden.
De dag erop had Nienke ook vrij genomen, en hadden we een autotje gehuurd. Erg lekker rodn gereden ten zuiden van glasgow, en behalve dagt ik te dicht rand stoepranden zou rijden en te dicht langs geparkeerde autoos een leuke dag gehad. Begeonnen met Deean Casle in kilmarnock, en vervolgens een route gereden uit een geleend boekje. Toen nog lekke uitgewaaid op het strand bij Air, waar vele leuke honden heerlijk over het strand draafden. Helaas heb ik nog geen hond, maar hopelijk komt dit snel.  Later als ik groot ben schijn ik er een te mogen ;)
S’avonds ging ma alweer terug richting nederland, maar was dus erg geslaagd.
Zaterdag heb ik nog de Glasgow rangers bezoccht, samen met barry, een vriend van dirk. Hij is de voorzitter van de Rangers supporters club in zijn dorp, en ze gaan naar iedere thuiswedstrijd met een klein busje naar het stadion. We hadden afgesproken in een bar naast het stadion, waar het erg gezellig was. Ik was daar met de metro heen gegaan, en een uur voor de wedstrijd was het al een drukte van belang. Na een pintje te hebben gedronken zou de wedstrijd beginnen en begaven we ons dus richting stadion. Een seizoenskaarthouder was er niet bij, dus ik kon o pzijn plek zitten. Ik zat naast een gezellige vent, die al 30 jaar geen potje miste. In de tweede helft stond ik naast barry, want zijn buurman bleek er die dag ook niet. Rangers scoorden in de 2e helft 2 keer en wonnen daardoor met 2-0 van dundee. Een 17 jarige debutantspeelde wel goed, en maakte ook de aktie waar de eerste goal uit kwam: hij werd gevloerd in de 16 en kreeg een pingel. Die nam meneer zelf, en benutte hem. Deze speler lijkt nog wel geschikt voor vitesse, net als pedro mendes. Voor de rest was het bedenkelijk niveau, maar volgens barry speelde ze dann ook een van hun slechtere wedstrijden. Terug was de metro geen slim idee, dus hebben de mannen mij met de bus afgezet op de noordoever, en ben ik vanaf daar naar huis gelopen. Erg leuk, en ik mag vaker mee.
Dan nog het nieuws dan mijn hattrickteam 1ste van nederland staat. De kans dat dit lang duurt is niet zo groot, omdat ik thusi mocht tegen een van de zwakkere teams, sta ik nu op doelsaldo 1ste. Maar volgende week lastige uitwedstrijd, dus dat wordt lastig genoeg. Wel mooi om na 5 jaar spelen er einddelijk te zijn: in de eredivisie. Er kunnen maar 8 teams in dee ere zitten, en er doen in neddeland meer dan 40.000 mensen mee aan het spel. Gunstig dus.
Het pokeren gaat zijn gangetje, weinig spektakel en gestage winst.
Groeten.
Hans

Eindelijk weer lekkere ship

Beste tooren, Je bent op de 2de plaats in het toernooi geëindigd.Een prijs van $3.208,50 is gecrediteerd naar je account. Je hebt 30.532 klassementspunten verdiend in dit toernooi.Ga voor meer informatie over ons toernooiklassement (TLB) naar onze websitehttp://www.pokerstars.nl/poker/tournaments/leader-board/ Gefeliciteerd! Bedankt voor je deelname.

Het zat eenkeer flink mee, ipv tegen. At>aj, 86>aq en nog wat flipjes :)

Thursday 22 January 2009

Het leven

Het leven in schotland gaat zijn gangetje. Het samenwonen bevalt super en zal de komende 70 jaar waarschijnlijk ook niet gaan vervelen. Daarna zien we wel weer... ;)

Over 2 weken ga ik alweer een lang weekendje naar nederland, namelijk het eerste weekend van februari. Dus als je wat met me wilt afspreken in Nederland kun je me voor dat weekend boeken. Wel is het zo, dat ik dat weekend een 3banden toernooitje heb in de Gouden Engel(Cafe in HUissen), dus als datbeetje wil lopen ben ik daar redelijk wat uurtje. Waarschijnlijker is echter dan ik in de eerste ronde verlies, en ik daarna alle tijd heb.


En volgende week komt mijn moeder 2 dagen op en neer naar schotland. Echt erg leuk dat ze de moeite neemt, om ons voor enkel 2 daagjes op te komen zoeken. Ze is al zo druk met het verzorgen van haar zussen, dat het des te meer waardering van mij verdient dat ze toch nog tijd weet te maken om mij 2 daagjes op te komen zoeken. Erg leuk dus!

Vanavond zijn Nienke en ik naar dansles geweest. Ikzelf kende de basis stapjes van de dansen al (gezien dat ik tot goudster les heb gehad op middelbare school, mag dat ook wel), maar wel leuk om samen te leren dansen, en zo kom ik ook nog een keer ergens anders, dan in de winkel, de kroeg of achter mijn pctje thuis. Wel is de gemiddelde leeftijd van de cursisten zo`n 20 jaar hoger dan mijn leeftijd, maar dat mag de pret niet drukken.

Dan is er in maart vakantie maand, met een lang weekend bungalow park met de mannen uit huissen, gevolg door een weekje La Plagne skien.

Verder is het zo dat iedereen die zin heeft om een weekendje (of langer) langs te komen, van harte welkom is. Leuk zelfs! Tot snel,

Hans

Poker update

Toernooien
De laatste 6 weken geen toernooi meer weten te winnen, tot gisteren. Doordat het maar niet wilde lukken, maakte ik een paar keer domme fouten net voor de bubble (naast vele lelijke pech, setups en verloren flips rond de bubble).
Gisteren won ik echter de 5k grt voor meer dan 1400$, dus dat was een welkome afwisseling met het inleveren van geld. Vandaag won ik ook nog een turbo toernooitje van 20$ inschrijfgeld, wat met 520$ opleverde. Laten we hopen dat ik nu de pech achter me heb gelaten en er naast goed spel ook weer goede resultaten komen, in de wat duurdere buy-in toernooien. Want voor bovengenoemde bedragen kun je nog altijd niet veel 215$ buy-in toernooien betalen....

Cashgames
Met cashgames gaat hetook goed. Ik speel ondertussen al succesvol 100NL, waar ik al meer dan 28k handen heb gespeeld. In tegenstelling tot het toernooipoker, zit het in cashgames wel me. Ik run redelijk wat boven ev, dus dat is wel een welkome afwisseling met de pech die me in toernooien achtervolgt.
Op 100NL heb ik nu een winrate van meer dan 14 bb/100 handen, wat nog meer is dan ik op 50NL haalde. Dit komt vooral door betere tafelselectie, want aan mijn spel zijn niet veel dingen veranderd. Alhoewel ik wel wat meer weet te folden op de hij-zal-me-wel-hebben-gesuckt-op-de-river-maar-ik-wil-het-nog-wel-zien momenten. Dat koste me vaak nog wel veel (op river zijn bets namelijk het grootst).

De winst in cashgames zorgde ervoor dat in mijn toernooien downswing ik iig nog wel ligt winst maakte, dus dat is ook wel gunstig.

Groeten,
Hans

Tuesday 13 January 2009

Poker

Het gaat apart met poker. Ik haal al 6 weken geen enkel resultaat in toernooien.(enkel 80ste in brawl zondag, er toen uit met qq < ak) Natuurlijk heb ik ik hierin regelmatig pech, maar heb tochook de indruk dat op een in of andere manier ik minder in toernooien speel doordat ik meer cashgames speel. Kan er echter nog niet echt de vinger op leggen waar dat dan aan ligt.

Cashgames gaan prima. Na de eerste 10k handen op 50NL flink te hebben gewonnen waren de 2e 10k handen ongeveer break even. Daarna echter weer aan het winnen, en ook op 100NL gaat het goed (boven 10bb/100 handen), dus dat is allemaal wel weer mooi. Binnen 3 maanden dus flink omhoog van 25Nl naar 100NL, maar was dan ook erg laag begonnen voor mij BR.
Op 100NL nu zo`n 14k handen gespeeld.
m
Met toernooien blijf ik het proberen, vanavond weer een poging :) Misschien eens iets minder tafels tegenlijk spelen....

Groeten

Saturday 10 January 2009

Kerstvakantie

Na daarvoor 3 weken ziek te zijn geweest, vlogen we half december al naar nederland om daar de feestdagen met familie en vrienden door te brengen. Veel in huissen geweest en in lemerveld, dus weer genoeg tijd gehad om met alle familie leden bij te kletsen, leuke dingen te doen en heerlijk te dineren bijna iedere avond. Laatste zondag zelfs nog naar holliday on ice geweest, ook erg leuk!
Ikzelf had weer eens baklava gemaakt, wat ik zelf iig altijd heel lekker vind, en ook nog voor het eerst oliebollen gebakken. Zelfs mijn pa, die beweerde niet van oliebollen te houden, vond ze lekker, dus dat was ook geslaagd. Niet veel gewerkt, helemaal geen toernooien gespeeld en enkel wat 50 en 100NL cashgames, wat nog erg wisselvallig gaat. Wel wisselvallig met een tendens die positief is, dus ik kan het blijkbaar net aan.

Verder nog 2 keer naar de bios geweest, lekker wat gebiljart, en nog meer ontspannen. Nu kan ik er dus weer even tegen!

Gisterenavond nog avondje wezen stappen in Newcastle. Met oud huisgenoot met een aantal vrienden van hem. Erg leuke stad om uit te gaan, en leuke avond gehad.

Morgenavond weer toernooiavondje, is al bijna 2 maanden geleden dat ik een grote MTT won, dus hopelijk kan die tendens morgen worden doorbroken.

De groetjes,
Hans